Košarka

Košarkaši Mornara sjutra veče gosti Uniksa

by Milan Vujović / foto KK Mornar MEDIA Pro | 06:11:2018 | 12:29:13

Foto; sa prve utakmcie Mornar - Unks u Baru

Mornar u šestom kolu „D“ grupe Evrokupa drugi put igra protiv Uniksa.

Poslije napornog puta ekspedicija Mornara stigla je u utorak rano ujutro u Kazanj, gdje barske košarkaše sjutra veče, u srijedu, 7. novembra, očekuje meč šestog kola „D“ grupe Evrokupa, sa domaćim Uniksom. Rusi su i u Baru, u prvom kolu, bili bolji rezultatom 97:74.

Pomoćni trener Mornara Đorđije Pavićević naglašava da će njegova ekipa protiv jednog od glavnih favorita za trofej u ovom takmičenju igrati rasterećeno.

"Izlišno je naglašavati da je Uniks jedna od najkvalitetnijih ekipa u Evrokupu. Mi ćemo nastojati da pružimo bolju partiju od one u Baru na startu sezone. Želimo i da sagledamo ko je u potrebnoj formi za nedjelju, odnosno nastavak takmičenja u ABA ligi kada ćemo ugostiti Budućnost. Rusi su dobri domaćini, uzvratili su na najbolji način gostoprimstvo u Baru i ovdje se osjećamo prijatno. Očekujemo lijepu utakmicu u kojoj će publika moći da uživa", kazao je mlađi od dvojice Pavićevića na klupi Mornara.

Strahinja Mićović kaže da Mornar, po običaju, igra dobro kad nema šta da izgubi.

"Naravno, Uniks je apsolutni favorit. I u Baru smo vidjeli da je to moćna ekipa. Ovo su najlakše utakmice za igranje kad od vas niko ne očekuje pobjedu. Ali, mi uvijek igramo solidno kad smo otpisani. Nadam se da če tako biti i u duelu s Uniksom", kaže Mićović.

U sastavu Mornara ni protiv Uniksa neće biti povrijeđenog Marka Mugoše.

Inače, zvučna pojačanja Mornara stižu u Bar, večeras Bobi Braun, a sjutra bi trebalo da doputuje Lending Sane.

Sjutrašnja utakmica Uniks – Mornar počinje u 18 časova.