Košarka

Sutomore osvojilo turnir povodom Dana državnosti

| 16:07:2017 | 08:03:26


Tradicionalno, jedanaesti put povodom Dana državnosti Crne Gore, Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) u saradnji sa KK Sutomore iz Sutomora, pod pokroviteljstvom Opštine Bar, organizovalo je košarkaški turnir za mlađe pionire.

Pored proslave i obilježavanja Dana državnosti, ovo predstavlja jedan od načina na koji se borimo da djeca uz zdrave stilove života i sport budu zdrava i aktivna, a ne misle na pušenje i ostale bolesti zavisnosti. Stoga košarkaški turnir predstavlja samo jednu od naših stalnih aktivnosti u borbi protiv pušenja, kao jednog od glavnih uzroka nastanka kancera, istakli su organizatori.


Učesnici ovogodišnjeg košarkaškog turnira „Sutomore 2017” su bile ekipe iz primorskih gradova: KK Sutomore iz Sutomora, KK Mogren iz Budve, KK Mediteran iz Bara  i KK Sutomore 2. Za ove ekipe na terenima OŠ „Kekec” u  Sutomoru su nastupali igrači rođeni 2006.godine (mlađi pioniri).

U polufinalnim utakmicama turnira KK Sutomore je pobijedilo KK  Mediteran sa 66 : 65, a nakon toga KK Mogren je nadigrao KK Sutomore 2 sa 73 : 62.


U borbi za treće mjesto KK Mediteran je sa 76 : 54 savladao KK Sutomore 2, dok je pobjednik turnira KK Sutomore u finalnoj utakmici nadigrao KK Mogren sa 82 : 76.

CDPR je pobjednika turnira ekipu KK Sutomore, najboljeg igrača i strijelca, kao i uvijek do sad nagradio prigodnim peharima i medaljama.

Najbolji igrač turnira je Čičić iz KK Sutomore, najbolji  strijelac Božović iz KK Mogren, dok je najbolja petorka turnira u sastavu: Božović, Zlajić, oba iz KK Mogren i Čičić, Dujović i Rajović iz KK Sutomore.