Košarka

Ekos Romari pobjednik Satellita u Baru

izvor ; Košarka.me | 17:07:2017 | 15:27:51


Ekipa Ekos Romari u sastavu Željko Palavra, Adi Bambur, Mario Blaškan i Ranko Križanović, osvojila je veliki intenacionalni turnir nivoa ''Satellite'' u basketu 3na3 koji je 15. i 16. jula održan na barskoj Kraljevskoj plaži.

Turnir pod okriljem FIBA-e, u organizaciji ''3x3 Montenegro'', okupio je 16 ekipa: 8 koje su pravo učešća zaradili preko kvalifikacionog turnira u Podgorici, ekipa G-Unit, kao najbolje rangirana crnogorska ekipa, te 7 ekipa iz inostranstva.

Ekos Romari je u finalnom okršaju savladao upravo najbolju crnogorsku ekipu, barski G-Unit, za koji su nastupali Marko Dabanović, Miloš Milošević, Mario Paladin i Velimir Vujačić, rezultatom 20:18, napunivši na taj način džep za 3000 eura.

Uz novčanu nagradu pobjednički tim je izborio plasman na Challenger u Ljubljani, dok su igrači drugoplasiranog tima podijelili 1000 eura.


Inače, nagradni fond je trebalo da iznosi 1750 eura, ali je zahvaljujući intervenciji i pomoći vlasnika KK Mornar Đorđija Pavićevića dan pred početak turnira podignut na 4000.

U polufinalnim obračunima Ekos je pobijedio Džakove 17:16, dok su Barani nadigrali PG 17:15.

Uzbudljiv i neizvjestan turnir donio je odličan basket i privukao veliki broj ljubitelja ovog sporta koji će od Tokija 2020. postati olimpijski, a zajednički utisak je da je organizator odradio odličan posao i postavio sjajnu podlogu za održavanje sličnih događaja u našoj zemlji i u narednom periodu.