Odbojka

Pionirke osvojile peto mjesto na Balkanskom prvenstvu

| 12:07:2017 | 07:41:18


Crna Gora – Makedonija 3:0 (25:20, 25:15, 25:19)

Ženska pionirska reprezentacija savladala je u poslednjem kolu Balkanskog šampionata domaćina, reprezentaciju Makedonije rezultatom 3:0 (25:20, 25:15, 25:19).

“U ovom meču smo opravdali ulogu favorita, iako smo otvorili meč dosta nesigurno, što je donekle očekivano nakon neizvjesnog meča sa Srbijom i poraza od 3:2. Sredinom prvog seta smo uspjeli da se smirimo, dođemo do svoje igre i nakon toga pobjeda ni u jednom trenutku nije dovedena u pitanje. Raduje to što su na današnjem meču sve igračice dobile i iskoristile šansu. Ostaje žal što smo bili u izuzetno teškoj grupi, a i pored toga samo nas je jedan set dijelio od polufinala. Raduje to što smo iz utakmice u utakmicu igrali sve bolje. Mislim da se prave stvari od ove generacije mogu očekivati u narednom periodu” – izjavio je selektor ženske pionirske reprezentacije Nikola Masoničić.

Boje Crne Gore branile su i Baranke ; Tijana Tvrdišić (Galeb), Marija Tuševljak (Galeb), Petra Kostić (Galeb), Lana Labović (Galeb), Nevena Vukčević (Galeb), Tamara Vukoslavčević (Luka Bar), Tamara Krkalović (Galeb) i Sara Kovač (Luka Bar).

Ovom pobjedom naše najmlađe odbojkašice zauzele su peto mjesto na Balkanskom prvenstvu.