Ostali sportovi

Atletski šampion Sergey Makarov bio gost AK Tempo

by Ilija Kovačević / foto privatna arhiva | 10:10:2018 | 07:40:48


Novoformirani AK “Tempo” nedavno je posjetio atletski šampion u bacanju koplja Sergey Makarov.

-“To je bila lijepa prilika da se svi u klubu upoznaju sa načinom rada nekadašnjeg Svjetskog pravaka i rekordera Rusije, kazao je “alfa i omega” barskog kluba trener Željko Ćavar.

-“Posebna zahvalnost za dolazak Makarova pripada rođenom Baraninu Savu Boškoviću – članu UO našeg kluba, dokazanom prijatelju svih barskih sportista, na  čiji nagovor i insistiranje je veliki šampion došao".


-"Razmijenili smo iskustva prije svega o disciplini u kojoj je on napravio velike rezultate, odnosno disciplini koju mi u klubu posebno gajimo. Svakako  da ćemo razmijenom znanja unaprijediti i rad u AK “Tempo”, samim tim doprinijeti kvalitetu atletskog sporta u Crnoj Gori. U tih pet dana koliko je bio naš gost, Makarov je pripremao i organizovao po dva treninga dnevno. Šampion u bacanju koplja je kazao da je klub kao mlad sportski kolektiv napravio veliki iskorak, i bio je zadovoljan uslovima , atmosferom i klimom u Baru, poželjevši  nam još bolje rezultate. Poslije završetka karijere Makarov koji dolazi iz prave sportske porodice (otac Aleksandar koji mu je bio trener bio je drugi na OI u Moskvi 1980. godine) je jedno vrijeme radio sa velikim atletskim šampionom Janom Železnim ”, ističe Ćavar.


-“Ovakvim radom AK “Tempo” želi da napravi kontinuitet evropskih normi koje smo postigli za kratko vrijeme, prije svega u radu sa mladim bacačem koplja Amirom Papazijem, pa  zašto da ne vrlo brzo i svjetskih normi, kazao je Ćavar.


Inače, Sergey Makarov je u svojoj disciplini bio Svjetski prvak iz Pariza 2003. godine, rekorder svoje zemlje sa rezultatom (92,61 metar), te učesnik četiri Olimpijade na kojima je osvojio dvije bronze, kao i učesnik tri Svjetska prvenstva na kojima se okitio jednim zlatom i dvije bronze.