Ostali sportovi

Šahisti Mornara u Mojkovcu

by Milan Vujović | 01:11:2018 | 12:44:01


Šahisti Mornara takmičiće se u dva vikenda novembra, od 2. do 4. i od 16. do 18. u Drugoj ligi Crne Gore. Osim barskog kluba na ovom takmičenju koje će biti održano u motelu “Most”, u Mojkovcu, nastupiće Plavsko jezero iz Plava, Brskovo iz Mojkovca, Bihor iz Petnjice, Anpasan iz Kolašina, Komovi iz Andrijevice i Herceg Novi.

Za ekipu Mornara prijavjeni su sljedeći igrači: Rade Miovčić, Mićo Rakočević, Dragan Vukmarković, Nikola Lukić, Zoran Novaković, Milan Vujović, Danilo Golubović, Marjan Šaltič, Balša Lalatović i Slavko Glavičić.

Veterani Mornara Ljubo Živković, Momčilo Vuković, Maksim Lutovac i Jusuf Kalamperović odustali su od puta u Mojkovac, dok novi (stari) član kluba majstorski kandidat Milorad Đonović nema pravo učešća na ovom takmičenju i pojačaće klub na narednom.

Po riječima predsjednika kluba Slavka Glavičića osnovni cilj Mornara na ovom prvenstvu jeste da predstavi svoje mlade takmičare, polaznike Škole šaha koju sa uspjehom void FIDE majstor Miloš Pečurica.

- Nemamo takmičarskih ambicija, odnosno dok se ne obavi smjena generacija i dok ne stasaju naše mlade snage, želimo da se takmičimo u Drugoj ligi, koja je po našoj mjeri. Očekujemo da nam Opština Bar pomogne i snosi dio troškova za ovo takmičenje koje je, jednostavno, moralo da bude odigrano na sjeveru Crne Gore, jer je sa tog područja većina ekipa. Nama je važno da, kao klub slavne tradicije, opstanemo i ostanemo na šahovskoj mapi Crne Gore i da se, kad stasaju dječaci i djevojčice koje trenira Miloš Pečurica, vratimo u vrh crnogorskog šaha – ističe Glavičić.

U prvom kolu, u petak 2. novembra, Mornar se sastaje sa ekipom Anpasana iz Kolašina.