Ostali sportovi

Bujić i Vranješ sportisti Bara za 2018.godinu

by Ilija Kovačević / foto MEDIA Pro | 08:03:2019 | 12:23:36


Članica karate kluba “Bar” Vasilisa Bujić u ženskoj i Nemanja Vranješ košarkaš Mornara u muškoj konkurenicji, sportisti su Bara za 2018. godinu. Njima su danas na prigodnoj svečanosti u velikoj sali SO Bar uručene nagrade od strane predsjednika Opštine Dušana Raičevića i potpredsjednice Opštine Bar Tanje Spičanović.


video; by Nemanja Janković, snimatelj Zoran Milošev, montažer Adi Karadjuzović

Vasilisa Bujić
se u prošloj takmičarskoj godini okitila brojnim titulama. Reprezentativka Crne Gore već duži niz godina, bila je državni šampion u borbama za seniorke +68 kg, dok je bla treća na Balkanskom prvenstvu u u borbama za mlađe seniorke +62 kg. Na Evropskom prvenstvu u borbama za seniorke, (Sofija -Bugarska) bila je peta, dok je prva mjesta osvajila na  Prvenstvo Evrope malih zemalja u borbama za seniorke +68kg (pojedinačno), te u borbama ekipno za seniorke. Osvajač je prvih mjesta na svim značajnim turnirima u zemlji i regionu; ’’Trofej Bara’’, ’’Beogradski pobjednik’’, ’’Banja Luka Open’’, ’’Transilvanija Open’’ u Rumuniji, ’’Kup Šampiona’’ u Podgorici, ’’Ilidža Open’’ u Sarajevu, dok je na ’’Nikon Open-u’’, Kupu Evrope mladih do 21. godine osvojila drugo mjesto.


Nemanja Vranješ je član šampionske generacije KK’’Mornar’’ koja je po prvi put u istoriji kluba osvojila titulu prvaka Crne Gore. Uz to sa ekipom Mornara bio je finalista Kupa Crne Gore, polufinalista ABA lige, te standardni član seniorske reprezentacije Crne Gore koja je nedavno izborila istorijski plasman na Svjetskom prvenstvu u Kini.


Za najboljeg trenera u prošloj godini proglašen je Mihajlo Pavićević, šef struke KK Mornar koji je sa ovom ekipom osvojio titulu šampiona Crne Gore i bio finalista Kupa, dok je po izboru KSCG proglašen za najboljeg trenera u 2018.godini.

Za sportskog radnika u 2018. godini, proglašen je Nenad Vujanović čelni čovjek ŽOK ’’Luka Bar’’ i član predsjendištva OSCG. Vujanović je dugogodišnji uspješni rukovodilac ovog sportskog kolektiva koji se u svojoj istoriji okitio sa devet titula prvaka Crne Gore i sedam puta osvajao Kup Crne Gore.


Sportska ekipa godine je košarkaški klub ’’Mornar’’ ! Barski tim je u 2018. godini postao državni šampioni naše zemlje, bio finalista Kupa Crne Gore, te polufinalista ABA lige, kao i česnici ULEB Cup-a za 2018/19.

Komisija je dodijelila i dvije specijalne nagrade i jedno posebno priznanje. Specijalna nagrada otišla je u ruke odbojkaških predstavnika iz Bara.

To priznanje je pripalo liberu, ŽOK’’Luka Bar’’ i reprezentativki Crne Gore  Melisi Cenović. Ona je po izboru OSCG proglašena za najbolju odbojkašicu u Crnoj Gori u 2018 godini, dok je sa ŽOK ’’Luka Bar’’ bila šampion Cren Gore.

Druga specijalna nagrada pripala je Nikoli Masoničiću, treneru ŽOK ’’Galeb’’. On je sa ovim klubom u 2016. i 2018. osvojio Kup Crne Gore, dok je sa juniorkama Crne Gore zauzeo prvo mjesto u 2017. godini. Sa kadetskom reprezentacijom naše zemlje kao selektor bio je prvi na prvenstvu Balkana 2018. godine. Trenutno je selektor ženske seniorske reprezentacije Crne Gore. Mladi i perspektivni trener za primjer po svim pitanjima, kaže se u obrazloženju.


Posebno priznanje od Komisije dobio je dugogodišnji sportski i fudbalski radnik iz našeg grada, Dino Karađuzović. On je već dvadesetak godina sekretar FK’’Sloga’’ iz Starog Bara. Pored toga je delegat na fudbalskim utakmicama Južne regije, član Skupštine FSCG u tri mandata, dobitnik prestižne nagrade FSCG 2003. godine, te dobitnik priznanja Fudbalskog saveza opštine Bar za 2015. godinu, kao i  dobitnik nagrade Fudbalskog saveza Južne regije za 2016. godinu.

Kao i svake godine Komisija je izabrala i 12 perpspektivnih sportista Bara.


Laureti za ovu godinu su; Tamara Vukoslavčević, član startne postave ŽOK Luka Bar i kadetska rerpezentativka Crne Gore koja je u 2018. godini osvojila prvo mjesto na prvenstvu Balkana, Luka Bajraktarović član RK Mornar 7 i kadetski reprezentativac naše selekcije sa kojom je nedavno osvojio drugo mjesto na Mediteranskom prvenstvu u Egiptu, Armin Kolar član FK Sloga iz Starog Bara i pionirski reprezentativac Crne Gore, Vasilije Perišić član FK Hajduk, Balša Živanović, član KK Mornar i mlađih selekcija KSCG, Nevena Vukčević članica prve postave OK’’Galeb’’ koja je 2018. godine osvojila Kup Crne Gore i kadetska reprezentativka Crne Gore koja je u 2018. godini osvojila prvo mjesto na prvenstvu Balkana, Ognjen Vojvodić Atletski klub ’’Mornar’’, prvak države za pionire i starijoj kategoriji, mlađi juniori. U 2018. godini od strane ASCG je proglašen za najboljeg pionira u 2018.godini, a vlasnik je i deset pionirskih rekorda Crne Gore, Jovana Milić članica karate klub’’Bar’’ i reprezentativka Crne Gore već četiri godine za redom, kao i osvajačica prvih mjesta na Prvenstvu Crne Gore i  Balkanskom šampionatu, ali i brojnih turnira u zemlji i regionu, Ognjen Kuzmanović član JU JITSU kluba ’’Mornar’’, prvak Crne Gore u borbama, Anabela Mujovi Atletski klub ’’Sanja’’, između ostalog vlasnica osam rekorda Crne Gore i to 6 u dvorani i 2 na otvorenom, Dragan Đurašić Kik boks klub ’’Bar’’, šampion Crne Gore do 52 kg, reprezentativac Crne Gore za kadete i osvajač mnogobrojnih međunarodnih takmičenja, Amir Papazi Atletski klub  “Tempo”, učesnik u bacanju koplja na Prvenstvu Evrope do 18 godina u mađarskom Đeru, te osvajač petog mjesta na Prvenstvu Balkana do 18 godina u Istanbulu, kao i mnogobornjih turnira u zemlji i regionu.


Komisija je i u ovoj konkurenicji dodijelila specijalnu nagradu. Ona je pripala Eleni Stojanović članici JU JITSU klub ‘’Mornar’’. Elena je u prošloj godini na Svjetskom prvenstvu u Atini osvojila treće mjesto, bila prvak Balkana, te višestruki prvak Crne Gore. Osvojila je osam zlatnih, četiri srebrne i tri bronzane medalje na međunarodnim prvenstvima u inostranstvu.

Komisiji je pristiglo 29 prijedloga, od čega  6  za sportistu godine, 2 za sportsku ekipu, 13 za perspektivnog sportistu, 4 za zaslužnog sportskog radnika, 3 za trenera godine i 1 za dobijanje posebnog priznanja.

Komisija je ove godine radila u sastavu; mr Tanja Spičanović (predsjednica komisije), te članovi Zorica Đukić, Branislav Nenezić, Ilija Kovačević i Nemanja Janković, dok je sekretar komisije bio Stevo Nikočević.